Treningsfilosofi


Beautiful Spanish Horses For SaleWelcome to my PRE WORLD

Treningsfilosofi,

og hva Mette kan tilby deg


PRE, stallion, 9 years old, 168 cm, beautiful shiny chestnut color

medium level dressage, medium price

Mette Johansen

PRE, grey, stallion, 7 years old, well ridden, high level dressage, easy to ride, high price

I 23 år har jeg arbeidet profesjonelt med hest. Ridelærerutdannelse trinn 3 fra Starum og 3 års jobberfaring fra Tyskland har gitt meg god grunnkunnskap og solid base.Jeg var heldig og fikk oppleve Spania der jeg jobbet som rytter og trente spanske hester i dressur i 4 år.


Tilbake i Norge tilbyr jeg undervisning for privatryttere. Jeg har alltid likt å formidle ridekunnskap, jeg brenner for at andre skal få oppleve den fantastiske følelsen det gir å være i ett med hesten. Det er samtidig et stort ansvar å være trener og ridelærer, man har et ansvar, det å snakke hestens sak ved å tenke dyrevelferd i all håndtering av hest.


Med denne fantastiske erfaringen og all hard jobbing underveis har jeg funnet min undervisningsstil. Jeg legger stor vekt på kommunikasjon mellom trener, elev og hest. Forstår eleven hva treneren sier kan eleven formidle til hesten gjennom lette og tydelige signaler, og hesten vil så forstå. Det viktigste er å være fair ovenfor hesten. Når vi kan lese og forstå hvordan hesten er, hvordan den tenker og reagerer, når vi kan forstå hvorfor hesten ikke gjør som vi ønsker, da har vi mulighet for å lykkes.


Alle som rir vet at det er mye som skal til før alt er på plass, men har man en positiv holdning til hesten og til sitt arbeidet, er man nesten i mål.


Jeg starter alltid med rytterens sits. Hun/han må sitte i en tilnærmet korrekt loddrettsits, smidig og i balanse med hesten. Da har hun/han større forutsetning til å påvirke hesten korrekt, og hesten har større sjanse for å forstå rytterens signaler. Alt handler om kommunikasjon. Hester er følsomme og de krever at rytteren er følsom. Noen ryttere er født med rytterfølelse, mens andre må jobbe og utvikle sin følsomhet.


-Ridning handler om følelse-


Min ridelærefilosofi bygger på den tyske utdanningskalaen og den svenske ridelæren. Hestens fremadbydning kommer først, deretter må hesten løsgjøres. Dette arbeides gjennom ridebanens veier og figurer som rette og bøyde spor, overganger og sideøvelser. Jeg bruker alle øvelsene opp til Lett A i en logisk rekkefølge for å oppnå løsgjordthet. Dette kan variere fra hest til hest. Med lang erfaring med ridning av utallige ulike hester gjennom årene, har jeg utviklet et øye både for hva som kan passe best for hesten og ekvipasjen som helhet. Jeg har mange gode øvelser som kan løse den ulike hesten.


Det er viktig å ha et mål og lage en plan for treningen. Sette et mål for sesongen, deretter lage en plan med systematisk trening for å nå målet. Det er viktig å ha et system i de daglige ridetimene. Lage et system i oppvarmingen som gjør hesten forberedt til det som venter den i hoveddelen. Deretter finn ut hvilke øvelser som passer din hest for å få den løsgjordt for så å kunne ri den rett, deretter kunne samle den osv. Dette kan jeg hjelpe deg med.


Ta kontakt for en uforpliktende samtale. Jeg ser frem til å høre fra deg!


Telephone:

 +47 943 95 113

Spanish horses for sale:


PRE horses with papers: Pura Raza Espanola

CDE horses without papes: Caballo Deportivo Espanol

Our prices starts form 6000 euro and higher

We offer horses from basic to high level dressage

We find stallions, mares, geldings, colts, fillies for you

Ordering transport and paper work can be arranged

Speaking: English, spanish, german, scandinavian

Call us on number : +4794395113 / +34695529985


1.


 Based in Jerez de la Frontera in the heart of Andalucia, I may have seen your dream horse the other day ! 

2.


I have contact with local breeders and riders and will do my best to find  the perfect horse for you


3.


If it is a black stallion or a grey mare, a young horse or a high lever cometition horse you are lookin for? I will make photos, video and ride it for you, if you dont have any opportunity so com here at the moment